Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
移至主內容

Sodastream 自製有氣水

大熱天時,做完運動最想飲汽水,不過又冇理由日日飲一罐,咁樣就好唔健康啦。汽水入邊嘅糖份多唔需要多解釋,不過好多時我哋想飲汽水,都係為咗果啖氣,真係成個人都爽晒。

黑酢家黑醋黑蒜 健康之選

呢段時間, 身體健康最重要, 你睇我咁黑就知我忍唔住都要戴住口罩落街跑步啦, 不過日日坐響屋企, 好易食肥同埋攰奶奶, 如果你都想:
- 增強免疫力同抵抗力, 即係人病你唔病
咁呢個分享就啱晒你!

【#運動內衣大力推薦】 做運動要搵啱 #Sports Bra

打開衣櫃,其實要數Sports Bra真係有唔少, 奈何有D買左真係用唔夠幾次, 點解? 太緊身、唔舒服(成日覺得箍實好辛苦)、好難除等等嘅原因一大堆。

Universkin法國製 物理性防曬Nexultra Z

我每日都係日光白白去跑步, 每次跑步前都會做足準備
Q. 我最關心係咩? 肯定係防曬!
無論響公司/屋企, 我都有一大堆防曬, 好搞笑呢?! 因為我好鐘意試新野

KavEncore新一代超級食物營養代餐

KAV enCore恩卡萊™
Q. 係咩黎?
新一代超級食物營養代餐
✅美國硏發及製造
✅高蛋白、高纖、低脂
✅每餐只有160-180卡路里

LentinPlus1000米蕈 同時增強免疫力抵抗力自愈力

最近在教班時認識了一些朋友,當中有癌症患者及康復中嘅朋友,唔講唔知,原來佢地都四出搜尋不同嘅保健品。我自己都search左一D有關information,

【#衛生巾】有負離子嘅衛生巾?

香港好幾個大品牌嘅衛生巾,大家都成日見同聽,今次反傳統搵黎一隻你未必聽過,不過佢嘅特別之處係...有負離子響衛生巾入面,點都要一試啦。
通常衞生巾都係由三部分組成,包括表層、吸收層同埋底層,每個部分物料都唔同。

Shabana - 仙人掌果籽油

上次介紹左美容界嘅黃金:摩洛哥堅果油
我估唔到有咁多feedback
今次勁啦,決定升Le,介紹一個再厲害D嘅黑卡版比大家
當然又要估下先,一種植物佢響極乾燥惡劣環境中生長:

PowerBar真係比到你能量?

消委會之前出左一個報告有關能量棒同小食棒的營養素含量,試左12款能量棒同埋26款小食棒,分別研究下佢地嘅能量、蛋白質、總脂肪、糖分及膳食纖維等等。

一個小工具趕走腰酸背痛, 幫你坐住打造核心力量

寒背、蹺腳、腰酸背痛加大肚腩,有邊個想?

WFH home made healthy smoothie 自家製健康生果奶昔

通常聽到奶昔,都會覺得好肥、勁多卡路里,work from home又好, home schooling都好, 買好少材料就可以整3個人份量嘅smoothie!! 既健康又簡單,快趣動手做吧!

邊個話有鬍鬚男士敷唔到面膜?

Skinbuddy全世界首個專為擁有鬍子的男士而設嘅面膜,獨特設計舒服到女士都一定要用佢

RARE SkinFuel 一個面膜雙重排毒,深層清潔細緻毛孔使肌膚煥然一新

Bare is RARE.
早陣子在網上見到個skincare brand, 佢地嘅mission好cool, 
“reveal, not conceal” 真係3個字講中要點。

Subscribe to 亞桑推介